Sample image

Nyomtatás

Fekete vagy színes digitális fénymásolás, szkennelést és nyomtatást vállalunk gyors kivitelezéssel, igény esetén kötve, laminálva.

Sample image 2

Tervezés és kivitelezés

Vállaljuk naptárak, névjegykártyák, bélyegzők, meghívók és más nyomdai anyagok grafikai tervezését és kivitelezését határidőre.

Sample image

Kötészet

Egyedi igények alapján végzett kötészeti munkák kivitelezését vállaljuk rövid határidővel. Például diplomák kötését, aranyozását vagy spirálkötéseket.

Sample image

Kiszállítás

Webáruházunkban leadott rendeléseiket 2 munkanapon belül házhoz szállítjuk és 30.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítási költséget átvállaljuk.

Irodai papírok tárolása

A papír egymással összefonódó cellulózrostok szövedékéből áll, páratartalmától függően nedvességet vesz föl vagy ad le. A nedvesség felvétele során a cellulózrostok megduzzadnak, leadás alkalmával összezsugorodnak, és a papírlap méretváltozását, a szélek hullámosodását, vagy a lapok megcsavarodását eredményezi. Felhasználás megkezdése előtt akklimatizálni kell a papíprt, várjunk 24 órát. Irodai papírjai tárolása során ne legyenek túl magas hőmérsékleten vagy nedvességtartalomnak kitéve, a levegő relatív nedvességtartalma 50% körül, míg a tároló helység hőmérséklete 19-23 °C között mozogjon.

boritek

Írószerek

Golyóstoll

A tinta felhordására egy, az íróhegyben található kis golyócska szolgál. A tinta állaga sűrű, olajos. Az egyenletes íráskép eléréséhez folyamatos írónyomaték szükséges.

Légáteresztő kupak

A szellőző biztonsági kupakon apró lyukak találhatók. Ezek azt a célt szolgálják, hogy ha valaki véletlenül valaki beszippantaná a kupakot, a lyukakon a levegő szabadon áramlik, így a kupak nem zárja el teljesen a légutat. Emelett azt a funkciót is ellátja, hogy ilyen esetben az orvosi eszközt be lehessen akasztani a kupakba, mely így könnyebben eltávolítható.

Zseléstoll

A zselés összetételű tinta az íróhegyben található golyócska által kerül a papírra. Írásképe sima és folyamatos. A könnyed használat lehetővé teszi, hogya kár hosszas jegyzetelés során se fáradjon el a kezünk. Ezért ez a termék leginkább az iskolások körében népszerű, legfőképp színes változatai, melyek a legkülönfélébb írásvastagsággal elérhetők. Felhasználási területe továbbá a dekorációs, kreatív tevékenységek, például meghívók, üdvözlőkártyák megírásához.

Rollertoll

A tintát az íróhegyben található kis golyócska hordja fel a papírra, azonban a rollerek tintája hígabb állagú, vízbázisú, így az írás gördülékeny és könnyed.

Töltőtoll

A töltőtollakban kapilláris hatással jut a tinta az íróhegyre. Típustól függően vagy cserélhető patronban vagy üvegcsében kapható hozzá a vízbázisú tinta.

Filctoll

A filctollak, avagy rostirónok vízbázisú festékkel töltött írószerek, melyeket leginkább rajzoláshoz, színezéshez, jelöléshez használhatunk. Nevét speciális, rostokból álló hegyéről kapta. A rostszálak felszívják a festéket, mely a rostokon végigfutva érkezik a tollhegybe. A legtöbb rostirón kupak nélkül kiszárad, ne felejtse el visszatenni rá a kupakot. A vastagabb, strapabíró heggyel szerelt termékeket kisgyermekeknek ajánljuk.

Tűfilc

A tollszárban található vízbázisú tinta apró kapillárisokon keresztül jut a hegybe. Száradás után nem kenődik, írásképe sima és folyamatos. Az íráshoz nagyon gyenge nyomaték szükséges.

Flipchart marker

Speciális, nagytestű rostirón vízbázisú festékkel töltve. A flipchart marker kifejezetten flipchart papíron, vagy egyéb papír felületen való írásra, rajzolásra, jelölésre használható. A hegye vastagabb az átlagosnál, így írásképe messzebbről nézve is olvasható. A flipchart tábla, papír és marker az értekezletek, előadások praktikus kelléke.

Permanent marker

A permanent markerek speciális töltetű rostirónok. A bennüklévő festék alkohol, vagy más vegyületi tartalma miatt maradandó jelölést tesznek lehetővé olyan felületeken is, ahonnan a sima filctollal való írás letörölhető, lemosható. Alkalmazási területei többek között: műanyag felületek írása, kültéri feliratok készítése, ragasztószalagra, fóliára való írás, fém, porcelán, üveg és egyéb sima felületeken való jelölés. Vékony hegyű változatai CD/DVD lemezek feliratozására alkalmasak.

OHP marker

Az OHP markerekben lévő festék nagy fényáteresztő képességgel rendelkezik, ami vetítés során kontúros és színhelyes visszaadást tesz lehetővé. Így az írásvetítő fóliára írt szöveg, vagy rajzolt ábra kivetítve is színazonos lesz.

Szárazon törölhető táblamarker

A táblamarkerek kizárólag fehértáblákhoz alkalmazható speciális rostirónok. Töltetük összetétele lehetővé teszi, hogy a tábla fényes felületén cseppmentes, egyenletes legyen a festék vonala. Az íráskép nem kenődik, azonban a fehér táblákhoz való törlővel maradéktalanul eltávolítható. A tinta kevésbé érzékeny, mint az általános filctollakban, ha órákon át kupak nélkül felejtené, akkor sem szárad be.

Lakkmarker

A lakkmarkerek speciális tintája festékszerű, lakkfényes felületet képez. A legtöbb felületen, például üvegen, kerámián, fán, műanyagon, fémen is használható, akár kültéren, vagy zord körülmények között is. A lakkfilcek írásképe víz-, fény- és törlésálló. A tintaadagolást szelep vezérli. Használatának leggyakoribb formája a hobbi dekorációs és kreatív tevékenység, illetve az ipari területeken jelölésre, feliratozásra használják (pl. autógyártás)

Szövegkiemelő

A szövegkiemelők a rostírónok egy speciális családja, melyeket fluoreszkáló vízbázisú tintával töltenek meg. Az ezzel átszínezett szöveg feltűnővé válik, kiemelkedik a dokumentumból, épp ezért leginkább irodában, iskolában használatos a lényegi információ kiragadására. a modern kor követelményeinek megfelelően a kínálatunkban bemutatott szövegkiemelők mindegyikánek írásképe faxolható, fénymásolható.

Mechanikus ceruza

A mechanikus ceruza írásra, műszaki rajzolásra egyaránt alkalmas eszköz. Vékony hegye folyamatosan adagolható, többféle vastagságban és keménységben választható. Eldobható és utántölthető változatai egyaránt népszerűek, néhány típusban a hegy adagolása autómatikus, ezáltal a ceruzát elegendő megrázni a hegy kitolásához. A fém testű ceruzák élettartama hosszabb, mint a műanyag testűeké. Leggyakrabban felhasznált területe az iskolások és a mérnöki rajzokat készítők köre.

Grafit keménység

A grafitceruzákon található szám és betűjel a ceruza keménységét jelöli:
(A betűjel előtt található szám minél nagyobb, annál fokozottab a ceruza keménysége vagy puhasága.)

 • B – puha grafit töltet
 • HB – közepesen kemény grafit töltet
 • H – kemény grafit töltet

Tűzési típusok

Zárt tűzés
A megszokott, hagyományos tűzés. Könnyen tűzhet egy dokumentumot egy másikhoz. A kapocskiszedővel kinyitható.

Nyitott tűzés (fűzés)
Az úgynevezett ideiglenes tűzés. A kapocs nyitva marad, könnyen eltávolítható.

Lapos tűzés
A lapos tűzés 30%-kal csökkenti a kapocs magasságát. A kapocs lábai ekkor laposan hajlanak a gerinc alá, ezáltal megnöveli az iratrendezők, gyűrűskönyvek és tasakok kapacitását.

U-alakú tűzés
A 180 fokban nyitott tűzőgépekkel dokumentumokat, kisebb tárgyakat tűzhetünk puha felületekhez, peldául parafa faliújságra, asztali paravánra.

Iratmegsemmisítő

1. Hol fogjuk használni?
Lehet otthon, otthoni irodában, íróasztal mellett vagy nagyméretű irodában.

2. Hány ember fog hozzáférni?
Fontos szem előtt tartani, hogy egy irodában mindenki, aki hozzáfér az iratmegsemmisítőhöz, az használni is szeretné.

 • Személyi iratmegsemmisítők: egyéni igények teljesítésére készült iratmegsemmisítő, melyek kielégítik az otthoni, kisirodai és kis mennyiségű irat megsemmisítését végző irodák igényeit.
 • Irodai iratmegsemmisítők: folyamatos használathoz kifejlesztett iratmegsemmisítők, melyek több felhasználó részére nagy mennyiségű iratmegsemmisítést tesznek lehetővé.

3. Milyen biztonsági szint szükséges?

Kétféle vágási mód létezik: csíkvágás és konfetti vagy keresztvágás

 • Csíkvágás: hagyományos, mindennapi használatra tervezett iratmegsemmisítők melyek a papírt olvashatatlan csíkokra vágják fel.
 • Konfetti vágás: keresztvágó iratmegsemmisítők a papírt apró konfetti szerű lapokra vágják fel, így nagyobb adatbiztonságot nyújtanak (konfettiszerű aprításokkal keletkező papírhulladék térfogata ötöde a csíkvágó típusoknál keletkező hulladéknak)

4. Milyen egyéb funkcióra van szükség?

 • nagyobb hulladékgyűjtő
 • hitelkártya vagy CD megsemmisítés
 • kihúzható hulladékgyűjtő kosár az egyszerűbb kiűrítés miatt
 • belső tároló rész a hulladékgyűjtő zsákok, használati utasítás, vágókés olaj számára
 • szélesebb adagoló rész túlméretes és számítógépes lapok megsemmisítésére

Adathordozók

 • A CD (a Compact Disc rövidítése) általában 700MB (MegaByte) kapacitású optikai tároló, amely hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
 • A DVD-ROM nem más, mint egy nagy teljesítményű 4,7 GB (GigaByte kapacitású CD-ROM lemez. Az egyik különbség, hogy a szokásos információk több mint hatszorosa fér el a lemezen.
 • A Blu-ray Disc, röviden BD egy nagy tárolókapacitású digitális optikai tárolóeszköz a DVD utódja.

A CD-k, DVD-k – fizikai felépítésük szerint – a következők szerint csoportosíthatók:

 • CD-ROM gyárilag préselt lemez, nem módosítható, csak olvasható adatlemez
 • CD-R egyszer írható, többször olvasható lemez
 • CD-RW többször írható, többször olvasható (Read/Erite) lemez
 • DVD-ROM gyárilag préselt lemez, nem módosítható, csak olvasható adatlemez (pl.: filmek)
 • DVD-R egyszer írható nagy tároló kapacitású lemez
 • DVD-RW többször közel 1000x újraírható nagykapaitású lemez

A +R és –R két különböző szabványt jelent(ett), de az összes lejátszó/meghajtó ma már könnyen kezeli, a régi meghajtóknál fontos a kiválasztás. Nyomtatható CD, DVD adathordozókra grafikát képes, szöveget közvetlenül nyomtathatunk AZO technológia biztosabb adatrögzítő réteget alkot az adathordozón, mely nagy sebességnél is biztonságos írást tesz lehetővé

Fontos! Mindig nézzük meg optikai meghajtónkat, melyik lemezfajtát olvassa és annak megfelelően, valamint a tárolt adat mennyiségének megfelelően válasszunk adattároló lemezt!